Speltbrood

Speltbrood

Sinds een paar jaar is er een voedselrevolutie aan de gang: er worden veel meer avocado’s verkocht, steeds meer mensen stappen van gangbare melk over op sojamelk en ook qua brood is er het een en ander veranderd. Een broodsoort dat steeds meer aan populariteit wint, is speltbrood. Speltbrood heeft veel voordelen en die heeft onze bakkerij ook lang geleden ontdekt. Meer over de voordelen van speltbrood vindt u hier.

Deel dit met vrienden:
FacebookTwitterGoogle+Delen

Meer info

Speltbrood is gemaakt van een soort graan dat verwant is aan tarwe: het speltgraan. Dit graan ontstond al in de vroege middeleeuwen. In die tijd werd er ook relatief veel speltbrood gegeten. Door de opkomst van de huidige, populaire tarwe verdween spelt uit ons voedingspatroon. Enkele jaren geleden kwam de slow food trend op: een trend die zich afzet tegen de grootschalige en kunstmatige productie van voedsel. Spelt paste perfect bij deze trend en sindsdien is spelt terug van weggeweest.